Zprávy SIMAR > Valná hromada zvolila nové předsednictvo a určila programové priority pro rok 2023

Valná hromada zvolila nové předsednictvo a určila programové priority pro rok 2023

Říjnová valná hromada SIMAR zhodnotila činnost a věnovala se diskusi o prioritách na rok 2023. Zvolila rovněž své předsednictvo na příští dvouleté období.

SIMAR vstupuje do dalšího roku činnosti s rozšířenou členskou základnou, během roku 2022 se řady agentur rozrostly od další tři členy. Pro výměnu zkušeností a zlepšování kvality v oboru SIMAR koordinuje činnost expertních skupin a aktivně pracuje na poli etiky, regulace a legislativních změn. Proběhla mimo jiné oborová setkání a semináře, včetně oslavy Mezinárodního výzkumného dne, konference o výzkumu veřejného mínění, semináře o realizaci výzkumů na online panelech a práci s daty ČSÚ.

Nově zvolené předsednictvo si připravuje plán aktivit. „Zaměříme se na aktivní externí a interní komunikaci," říká Michal Ševera, nově zvolený předseda SIMAR. „Chceme důrazněji vysvětlovat hodnoty oboru a ukazovat, jak se v praxi uplatnily technologické inovace. SIMAR bude i nadále podporovat iniciativu PRO VÝZKUM, která se zaměřuje na ochotu respondentů odpovídat ve výzkumech,“ dodává Ševera.

Ondřej Veis, místopředseda SIMAR, navazuje: „Pokračujeme v rozvoji mladých talentů, například díky soutěži Research Got Talent, ale i třeba neformálně při sportovním klání SIMAR Cup.“ SIMAR bude pokračovat i v dalších vzdělávacích aktivitách. „Pro budování dobrého jména oboru přidáme další vzdělávací aktivity pro lidi v agenturách, stejně jako pro ty, kteří výzkumná data a insighty používají objektivnímu rozhodování,“ plánuje Veis.

Radost máme i z právě probíhajícího školení o storytellingu. „Vzali jsme to opravdu od podlahy, školíme napříč členskými agenturami a doufáme, že nově nabyté umění vyprávět příběhy napomůže gamifikaci výzkumných šetření, stejně jako atraktivnějším způsobům předání závěrů výzkumu klientům,“ dodává výkonná ředitelka SIMAR Hana Huntová.

Zleva: Hana Huntová (výkonná ředitelka), Michal Ševera (předseda),
Hana Svěchotová (tajemnice) a Ondřej Veis (místopředseda SIMAR)